dissabte, 16 de febrer de 2013

Lasanya de carn i hortalisses

Ingredients:

18 làmines de pasta per lasanya
500 gr. de carn picada de vedella
2 cebes grosses
1 pot de tomata triturada en conserva
3 pastanagues
1 carbassó
1 albergínia
1/2 pebrot
Formatge Emmental ratllat
Sal, pebre, oli d’oliva

Per la salsa beixamel:
750 ml de llet
2 cullerades de farina
1 cullerada de mantega
Sal, nou moscada, oli d’oliva

Submergir les làmines de pasta en aigua calenta durant 10 minuts. Escórrer i reservar.

Daurar una ceba picada en oli d’oliva. Quan sigui rossa, incorporar la carn picada, sal i pebre. Un cop la carn sigui cuita, afegir la tomata triturada i cuinar a foc mig fins que es sofregeixi.
Mentrestant, tallar a daus petits les pastanagues, el carbassó, l’albergínia i el pebrot.
Daurar l’altra ceba picada en oli d’oliva en una altra paella. Afegir les hortalisses i un rajolí d’aigua. Tapar per tal que es cuinin al vapor. Afegir un polsim de sal i de pebre.
Un cop cuites les dues preparacions barrejar-les i reservar.

Per la salsa beixamel:
Posar en un cassó la mantega amb un rajolí d’oli d’oliva i daurar-hi la farina. Afegir la llet, un polsim de sal i una mica de nou moscada ratllada. Remenar constantment per tal que no quedin grumolls fins que espesseixi, aconseguint una consistència de natilles.

Començar cobrint el fons d’una plata amb una capa fina de beixamel, seguir amb una capa de làmines de pasta, continuar amb una capa de la barreja d’hortalisses i carn, seguir alternat capes fins acabar amb una capa de pasta. L’última capa de pasta cobrir-la amb la salsa beixamel. Repartir el formatge ratllat al damunt.
Coure al forn a 200ºC durant 20 minuts. Els últims 5 minuts amb gratinador.

Si eliminem la part del sofregit i la carn picada, i doblem la quantitat d’hortalisses, obtindrem una lasanya vegetal molt bona. Us la recomano.

5 comentaris:

  1. Carme, que rico se ve, con lo que me gusta y en contadas veces lo he preparado.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponSuprimeix
  2. Aquesta lasanya sembla estupenda, Carme. I amb el formatge gratinat al punt just, a mi m'encanta!! No en faig gaire sovint, a veure si m'hi animo altre cop! Petonets

    ResponSuprimeix
  3. M'encanta la lasanya!! Sempre en preparo per dos cops i la congelo per tenir-la a mà. Quina bona pinta té aquest tall!!!
    Petonets

    ResponSuprimeix
  4. Aquesta lasanya està...."de muerte"!!! Què bona, amb les verduretes!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponSuprimeix
  5. Carme,
    Al menys la teva lassanya no porta carn de cavall com la que estan venent. No hi ha res com cuinar-la a casa i amb amor.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponSuprimeix