dimecres, 1 d’agost de 2012

Cupcakes de plàtan i xocolata

Ingredients:

40 gr. de mantega pomada
125 gr. de sucre
1 ou
1 cullerada d’aroma de vainilla líquid
2 plàtans madurs
130 gr. de farina
1 cullereta de llevat Royal
1/2 cullereta de bicarbonat
1/4 cullereta de sal
125 gr. de nata fresca
45 gr. de nous

Per la cobertura:
175 gr. de xocolata de cobertura
200 ml. de nata fresca a temperatura ambient

Barrejar la farina, el llevat, el bicarbonat i la sal. Tamisar la barreja i reservar.
Batre amb les barnilles elèctriques la mantega amb el sucre fins que quedi una mescla esponjosa. Incorporar l’ou i batre fins que quedi integrat. Afegir la vainilla i els plàtans prèviament aixafats amb una forquilla. Batre a velocitat baixa.
Afegir 1/3 part de la mescla de farina i batre just fins que quedi integrat. Afegir la meitat de la nata fresca. Seguir batent i incorporant alternadament farina i nata fins a finalitzar. Afegir les nous picades i incorporar amb cura per tal que quedin ben repartides dins la massa.
Repartir la massa en 12 càpsules de paper i omplir-les 2/3 parts aproximadament.
Coure al forn a 175ºC amb ventilador durant uns 20 minuts. Un cop cuites treure del forn i deixar reposar uns 10 minuts. Després deixar refredar completament sobre una reixa.

Per la cobertura:
Fondre la xocolata al bany Maria. Un cop fosa, deixar refredar fins que sigui tèbia.
Afegir la nata fresca a temperatura ambient i batre amb les barnilles manuals fins que la mescla tingui un color homogeni.

Quan les magdalenes siguin fredes decorar amb la cobertura de xocolata amb l’ajut d’una màniga pastissera.


(Recepta de El rincón de Bea)

4 comentaris:

  1. unes magdalenes precioses.
    Gràcies per la teva felicitació estem tots bojos d'alegria.

    ResponSuprimeix
  2. Cada día me gustan más los cupcakes, y antes los odiaba!! ;)

    ResponSuprimeix
  3. Una de les meves combinacions preferides!! Plàtan i xocolata! Deliciós!! ^^
    Petons!

    ResponSuprimeix
  4. Carme aquestes Cupcakes de plàtan i xocolata t'han quedat perfectes.

    ResponSuprimeix