dissabte, 7 de juliol del 2012

Pastís de crema de formatge amb xocolata blanca


Aquesta setmana hem estat de celebració, dimarts va ser l’aniversari de la meva mare que fa fer 59 anys i ahir va ser el del meu germà Jepe que en va fer 28.

Felicitats mama!!! Felicitats Jepe!!!

Avui per celebrar-ho he portat aquest pastís al dinar familiar dels dissabtes.
La decoració amb les boles de xocolata i avellanes està dedicada especialment al meu germà.


Ingredients:

Pel pa de pessic:
225 gr. de mantega a temperatura ambient
225 gr. de sucre
16 gr. de vainilla ensucrada
4 ous grossos
200 gr. de farina amb llevat
25 gr. de Maizena
1 cullereta de llevat Royal
4 cullerades de llet

Per la crema de formatge:
200 gr. de formatge Philadelphia
180 gr. de xocolata blanca de cobertura
250 ml. de nata per muntar
2 cullerades de sucre

Pel pa de pessic:
En un bol batre la mantega amb el sucre i la vainilla ensucrada fins obtenir una barreja lleugera i esponjosa.
Afegir els ous d’un en un batent bé després de cada incorporació.
Incorporar de mica en mica la farina, la Maizena i el llevat tamisats, procurant que la massa no perdi esponjositat.
Afegir la llet i lligar bé, fins que la massa quedi fluida i esponjosa.
Abocar la massa en un motlle prèviament untat amb mantega i enfarinat. Coure al forn a 180ºC durant 40 minuts.
Desemmotllar i deixar refredar sobre una reixa.

Per la crema de formatge:
Fondre la xocolata blanca al bany Maria. Quan sigui fosa afegir 4 cullerades de nata líquida i remenar fins que quedi integrada. Reservar.
Muntar la nata amb els sucre i reservar a la nevera.
Batre el formatge fins que quedi suau i afegir la xocolata fosa. Barrejar bé i finalment afegir la nata muntada en dues vegades i amb molta cura, remenant amb moviments envoltants.

Tallar el pa de pessic en dos discs. Cobrir el primer disc amb una mica més de la meitat de la crema de formatge. Col·locar el segon disc i cobrir amb la resta de crema de formatge.
Decorar amb encenalls de xocolata amb llet i boles d’avellanes recobertes de xocolata amb llet.

Mireu quin pastís i quina magdalena m’ha regalat el meu nebot Sangi pel meu aniversari. Com sap quines són les coses que m’agraden.
Gràcies Sangi, m’ha agradat molt.

3 comentaris:

  1. Carme aquest pastis t'ha quedat molt bé!! Segur que ja no en deu quedar ni les engrunes ....ara que el que t'ha regalat el teu nebot ..aquest si que no te preu.
    Petons

    ResponElimina
  2. un gran pastís per una gran celebració!!ens apuntem aquesta recepta!!

    Petonets!

    ResponElimina
  3. Felicitacions per tots aquests aniversaris de juliol i per aquest pastís tan bo!!!

    Anna

    ResponElimina