Ingredients:
1 base de pasta brisa
800 ml. de llet
200 ml. de nata líquida
180 gr. de sucre
100 gr. de Maizena
2 ous sencers i 1 rovell d’ou
1 branca de canyella
16 gr. de vainilla ensucrada
70 gr. d’ametlles laminades
Folrar un motlle amb la pasta brisa, punxar amb una forquilla el fons per tal que no pugi. Coure al forn a 180ºC durant 10 minuts.
Separar un got de llet. Posar la resta de la llet amb la nata, el sucre i la branca de canyella al foc.
Dissoldre la Maizena en la llet freda reservada, afegir els ous i la vainilla i barrejar bé.
Quan la llet amb la nata arrenqui el bull, treure la canyella i incorporar a la barreja de Maizena i ous. Tornar a posar al foc sense deixar de remenar fins que espesseixi.
Abocar la crema sobre la base mig cuita de pasta brisa i decorar amb les ametlles laminades.
Coure al forn a 180ºC durant 45 minuts.
Deixar refredar dins el forn apagat. Un cop sigui fred, desemmotllar i reservar a la nevera fins el moment de servir.
(Recepta de La Cuina de Casa)
Quina pinta!! em guardo la recepta per alguna ocasió especial
ResponEliminaPetonets
Sandra
ostres nena! segur que és un flam????? quina pinta!!!! petonets
ResponEliminaMmmmmm!!!
ResponEliminaQuina exquisités amb aquestes ametlles filetejades pel damunt!!!
Mglòria de Gourmenderies
Fàcil i bo, oi? Jo el vaig portar a la feina per celebrar el meu aniversari i va tenir molt èxit ;)
ResponEliminaSandra, és molt fàcil de fer i resulta molt vistós i boníssim.
ResponEliminaJudith, és semblant al teu pastís de poma.
Mglòria, no en va sobrar ni un tall.
Gemma, gràcies per la recepta. També he pensat a portar-lo algun dia a la feina, els encantarà.
Petons
Caram, doncs em sembla que prefereixo el flam pastisser al convencional!!!!!!
ResponEliminaPetons.
M'encanta aquesta combinació de flam i pastís. I la decoració de les ametlles laminades li donen molta presència. Me l'anoto!
ResponEliminaSalutacions!
Anna
uy, que rica debe de ser esta tartita, con esa superficie crocante de almendritas... :)
ResponEliminaMònica, a mi em va encantar, ja tinc ganes de repetir-lo.
ResponEliminaAnna, tens raó les ametlles li queden molt bé.
Sole, está tan rica que la voy a utilizar como base para otras muchas tartas con frutas.
Fins aviat, hasta pronto
Mmmm ens encanta el Flam Patissier!!la cremositat i suavitat del flam combinada amb la pasta brisa...boníssim!!! i aquest t'ha quedat amb una pinta espectacular!!!
ResponEliminaPetons i bona setmana!!
Carmen, a mi també em va encantar. Ja he comprat ingredients per tornar-lo a fer.
ResponEliminaPetons