dissabte, 28 de setembre del 2013

Cremós de iogurt i préssec (light)

 
Aquest any he dinat a casa pràcticament cada dia. El fet de no treballar a la tarda m’ha permès poder dedicar temps a la compra de productes frescos i a la preparació dels plats de la dieta. També he pogut anar a caminar i fer una mica d’exercici.
Aquest canvi d’hàbits ha contribuït al meu objectiu d’aprimar-me. Ja em falta poc per assolir el meu pes ideal. De moment estic molt contenta amb els resultats i l’esforç fet fins ara ha valgut la pena.
Però durant molts anys m’havia emportat el dinar amb la carmanyola. Era típic dinar el dilluns les sobres de l’arròs del diumenge, algun dia macarrons, un altre llenties, alguna vegada verdura bullida, a l’hivern escudella i a l’estiu amanida de pasta. Em sembla que hi he posat de tot a la carmanyola.

Ingredients:

2 galetes digestive
3 iogurts desnatats edulcorats
25 ml. de llet semi-desnatada
2 fulles de gelatina
1 sobre de vainilla ensucrada
100 gr. de melmelada de préssec sense sucre

Triturar les galetes i repartir-les al fons dels recipients. Compactar-les de manera que quedi una capa plana.
Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda.
Escalfar la llet i dissoldre-hi la gelatina. Afegir la vainilla ensucrada i remenar bé.
En un bol posar els iogurts, afegir la mescla de llet i gelatina i remenar fins que quedi una crema homogènia. Repartir als recipients, damunt la capa de galeta.
Tapar i reservar a la nevera durant unes 3 hores.
Abans de servir, afegir una cullerada de melmelada de préssec sense sucre.

(4 racions de 90 Kcal)


Memòries d'una cuinera: Dinar de carmanyola.
Us presento unes postres que, tot i no haver de ser específicament de carmanyola, són ideals per utilitzar aquells “tuppers” petits que moltes vegades no sabem què fer-ne.
Com a plat únic de dinar de carmanyola és ideal l'amanida de llenties.

10 comentaris:

  1. Un postre de carmanyola boníssim!! me l'apunto que segur que caurà! ;)

    ResponElimina
  2. Molt bona idea per la carmanyola! Sa i lleuger, ideal per seguir treballant després de dinar.

    ResponElimina
  3. Quines postres més bones !! Tant amb el gotet per servir a taula o amb la carmanyola.
    Petons i enhorabona pel repte aconseguit.
    petons

    ResponElimina
  4. Molt d'acord: menjar de carmanyola no te perquè voler dir "menjar malament" :) I felicitats per lluitar pels teus ideals: no sempre és fàcil!! :)
    Salutacions

    ResponElimina
  5. Una bona proposta...lleugera y deliciosa....a tenir en compte....
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Està molt bé la teva proposta perquè no teníem cap postre de carmanyola, ben pensat.
    T'agafo el cremós i l'amanida.;)
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  7. Què no tens remei Carme??? Home, be que necessitarem postres de carmanyola, oi? ;P moltíssimes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina
  8. Una proposta lleugera i deliciosa...
    Petonets

    ResponElimina
  9. Quins iogurts més bons!!!! Tenen una bona pinta.......
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina