dilluns, 22 d’abril del 2013

Magdalenes amb gotes de xocolata (light)


El meu propòsit de fer dieta l’estic complint. De moment m’està donant bons resultats. Encara em queda força per assolir el meu objectiu però estic animada a continuar endavant.
Segueixo les pautes d’alimentació al peu de la lletra cada dia. En alguna ocasió que he estat convidada a alguna celebració he vigilat d’escollir els menjars més lleugers o de reduir les quantitats. No vull que ningú em cuini res especial.
Els dissabtes, al dinar familiar, la mama sempre fa verdura i de segon menjo el que ha cuinat però en la justa mesura. Si algun dia la Sílvia ha portat algunes postres especials les he tastat o el dia que van fer els brunyols en vaig menjar un de petit. Sort que és temps de maduixes..., m’encanten..., i així sempre tinc unes delicioses postres per finalitzar la vetllada.
El propòsit de publicar receptes més baixes en calories no l’estic complint. Entre celebracions, dinars familiars i Mones no he tingut gaires ocasions de portar-ho a la pràctica. Però aquest cap de setmana estava inspirada i vaig experimentar l’adaptació de la recepta de les magdalenes a una versió més lleugera. Han quedat bones i tenen un 35% menys de calories que les originals.

Ingredients:

80 gr. de mantega light
22,5 gr. d’edulcorant Stevia
1 ou
135 gr. de farina
1 cullereta de llevat Royal
80 ml. de llet semi-desnatada
8 gr. de vainilla ensucrada
50 gr. de gotes de xocolata

Batre amb les barnilles elèctriques la mantega, l’edulcorant i la vainilla ensucrada fins que quedi una mescla esponjosa. Afegir l’ou i seguir batent, no quedarà integrat, semblarà que s’ha tallat.
Incorporar la meitat de la farina i el llevat tamisats. Batre just fins que quedi integrat. Afegir la llet i batre fins que quedi una mescla homogènia. Incorporar la resta de farina i batre just fins que quedi integrada.
Afegir les gotes de xocolata i repartir-les uniformement per la massa amb una llengua pastissera.
Repartir la massa en 12 càpsules de paper i coure al forn a 180ºC durant 17 minuts.
Deixar refredar sobre una reixa.

(105 Kcal per magdalena)

6 comentaris:

  1. Carme,
    M'assembla que quan arriba aquesta època tots volem fer bondat. Altre cosa és que ho poguem aconseguir...
    Unes molt bones magdalenes,
    Nani

    ResponElimina
  2. Les tindré en compte per en Marc! Segur que li encanta poder menjar-ne sense patir!!! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Gracias por esta receta, yo estoy como tú, intentando conseguir objetivos, pero cuesta tanto... Me llevo tu receta, la probaré seguro. Besitos.

    ResponElimina
  4. Em sembla genial intentar aconseguir fer dolços però amb menys calories, perquè es complicat renunciar-hi! la veritat és que fan molt goig i es veuen molt apetitoses!

    ResponElimina
  5. Carai! Encara les faré. Jo també mir d'anar alerta, però la llepolia em guanya... A veure si així en puc sortir. Visualment, com a mínim, no tenen gens mal aspecte! Fan una mengera...

    ResponElimina
  6. Hola, viendo aqui por allá, di con tu blog, interesante, me quedo por aqui, te invito a visitar el mío, http://madamenaroa.blogspot.com/, seguimos en comunicacion, saludos

    ResponElimina