dissabte, 4 d’agost del 2012

Pastís de pastanaga II



Aquest cap de setmana es celebra la festa petita de Bordils. S’han organitzat una sèrie d’actes per totes les edats: jocs d’aigua, torneig de futbolí, gravació lipdup “Vine a la festa”, sopar popular, ... i també el 1er. Concurs de coques i pastissos.


Quan ho vaig veure no m’hi vaig poder resistir i em vaig inscriure al concurs. Però, quina coca o pastís presentaria? Com que no em decidia vaig fer una petita enquesta al Facebook i la recepta més votada va ser el pastís de pastanaga. Així que aquí el teniu. N’he fet dos: un pel concurs i l’altre pel meu jurat familiar.
Ja us explicaré com han anat les degustacions. Espero que els hi agradi.

Ingredients:

Pel pa de pessic:
170 gr. de pastanaga
140 gr. de farina especial bescuits
2 ous
100 gr. de sucre blanc
50 gr. de sucre moreno
100 ml. d’oli de gira-sol
2 talls de pinya en almívar
1 cullerada d’aroma de vainilla líquid
1/2 cullereta de bicarbonat
1 cullereta de llevat Royal
1/4 cullereta de sal
1 cullereta de canyella
1/4 cullereta de gingebre mòlt

Per la cobertura:
125 gr. de formatge Philadelphia
125 gr. de sucre glass
25 gr. de mantega
1 cullereta de vainilla ensucrada
150 ml. de nata per muntar

Pel pa de pessic:
Picar per separat la pastanaga i la pinya.
En un bol barrejar la farina, el bicarbonat, el llevat, la sal, la canyella i el gingebre. Tamisar la barreja.
Batre els ous amb el sucre fins que quedi una massa blanquinosa i escumosa. Afegir l’oli i l’aroma de vainilla i seguir batent.
Incorporar la barreja de farina i batre suaument fins aconseguir una mescla homogènia. Tot seguit afegir la pastanaga i la pinya. Barrejar amb suavitat per repartir uniformement els ingredients picats.
Posar la massa en un motlle untat amb mantega i lleugerament enfarinat. Coure al forn a 180ºC durant 30 minuts.

Per la cobertura:
Muntar la nata i reservar a la nevera.
Batre el formatge i la mantega a temperatura ambient. Afegir el sucre i la vainilla en pols.
Incorporar la nata muntada amb suavitat.

Quan el pa de pessic estigui fred cobrir-lo amb la cobertura. Reservar a la nevera 1 hora com a mínim.



PD: M'han donat el premi al pastís més original. M'ha fet molta il·lusió!!! ara a gaudir del premi :-)

14 comentaris:

  1. Hola!! T'ha quedat molt be!! Te molt bona pinta!! :)
    A veure si guanyes! Sort!

    ResponElimina
  2. Espero que tinguis sort en el concurs! El pastís de pastanaga a poques pastisseries el tenen però, a Sant Feliu de Guíxols la pastisseria Gironés el fa boníssim! Si hi vaig a passeig no me'l perdo.

    ResponElimina
  3. Desitjo que tinguis molta sort en el concurs.
    t'ha quedat un pastis molt boni i segur que boníssim
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  4. Té moolt bona pinta! A més a més m'encanta el pastís de pastanaga! Boníssim! Per mi tens un 10! ^^
    Petons!

    ResponElimina
  5. Que tinguis molta sort! és original, i deu estar molt bo!

    ResponElimina
  6. El pastís de pastanaga és una passada de bò! Per mi va ser un descobriment, provaré la teva versió en breu! Petons!

    ResponElimina
  7. Gràcies pels vostres comentaris i per desitjar-me sort. De sort n'he tingut i he guanyat un dels premis: pastís més original. Estic molt contenta de poder-ho compartir amb tots vosaltres. M'ha fet molta il·lusió.
    Un petonàs

    ResponElimina
  8. Moltíssimes felicitats pel premi!! No he provat mai un pastís de pastanaga...serà qüestió de proposar-s'ho!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  9. jo menjaba de xicotet aquest pastis i la veritat es que esta bonisim!!

    ResponElimina
  10. Ummm! Quina bona pinta. Enhorabona pel premi.

    ResponElimina
  11. Moltes felicitats pel premi, sens dubte te'l mereixes, es veu molt llaminer aquest pastís, a mi es un dels que més m'agrada.

    Petons

    ResponElimina
  12. ME QUEDO POR TU BLOG PARA APRENDER ALGO MAS.BESOS

    ResponElimina
  13. mmmmmm!!! donc no m'estranya, té una pinta!!!! i felicitats que també t'han donat el premi "primavera" no??? je, je... em quedo xafardejant una mica, que fa temps que no mirava i tens moltes receptes per llepar-se els dits!!!

    ResponElimina
  14. No en tenia cap dubte, mentre llegia l'entrada, que sortiries premiada!!! Una abraçada!

    ResponElimina