diumenge, 22 de gener del 2012

Napolitanes de xocolata

Ingredients:

300 gr. de farina de força
1 cullereta de sal
30 gr. de sucre
12 gr. de llevat fresc
150 gr. de mantega
100 ml. de llet
1 ou
1 ou per daurar
10 talls de xocolata

Barrejar la farina, la sal i el sucre. Afegir l’ou i el llevat dissolt en la llet tèbia. Amassar fins que quedi una massa homogènia i flexible. Fer una bola, posar-la dins un bol, gros i tapar-la amb un drap humit. Deixar reposar durant 2 hores fins que la massa dobli el seu volum.
Tornar a treballar la massa, aplanant-la i doblegant-la sobre si mateixa. Tornar-la a tapar i deixar reposar a la nevera durant 1 hora.
Estendre la massa amb el corró, posar al centre la mantega aplanada. Doblegar la massa en tres i després en dos. Tornar a estendre la massa i doblegar-la en tres. Embolcallar amb film transparent de manera que no quedi molt tibant i deixar reposar 30 minuts a la nevera.
Estendre la massa fent un rectangle i tallar-lo en 10 rectangles petits. Col·locar un tall de xocolata a l’extrem de cada rectangle i enrotllar sense prémer massa.
Disposar les napolitanes damunt la plata amb paper de forn, pintar-les amb ou batut i deixar reposar 1 hora fins que doblin el seu volum.
Pintar una altra vegada amb ou batut i coure-les al forn prèviament escalfat a 210ºC durant 15 minuts.
Deixar refredar sobre una reixa.

La recepta l'he tret d'unes fitxes que em va regalar la meva germana Pili. M'ha costat estirar la massa i això es veu en la forma no gaire maca de les napolitanes, però de gust estan molt bones, sobretot quan encara són una mica tèbies amb la xocolata fosa dins... Hauré de tornar-les a fer per millorar la tècnica de l'estirat i el doblegat de la massa.

7 comentaris:

  1. Me encanta este tipo de bollería. Un café calentito me tomaría uno ahora mismo.
    Un abrazo

    ResponElimina
  2. Carme, que bones que són les napolitanes! I fent-te tu la massa deuen tenir un aroma fantàstic! Petons

    ResponElimina
  3. Carme, saps el que donaria per menjar-ne una per esmorzar???? quina llàstima que sigui tant tard per cuinar! jijiji. petonets

    ResponElimina
  4. Aysss què bonssss... i jo que se m´ha ocorregut fer règim... si es que tinc unes cosses.... Però me les guarde per un capritx. Petons

    ResponElimina
  5. Espero que el proper cop em quedin més maques ;-)
    el que és segur és que intentaré tornar-les a fer.
    Petons, besos

    ResponElimina
  6. Esmorzar o berenar la qüestió és fer-li una bona queixalada :P
    Una abraçada.

    ResponElimina