dissabte, 22 de juny del 2013

Pastís de mousse de llima i Mascarpone

Ingredients:

Pel pa de pessic:
2 ous
50 gr. de farina
50 gr. de sucre
1 sobre de vainilla ensucrada

Per la crema de llima:
2 llimes (suc i ratlladura)
400 ml. d’aigua
150 gr. de sucre
2 ous
40 gr. de Maizena
2 fulles de gelatina

Per la mousse:
2/3 parts de la crema de llima
500 gr. de Mascarpone
200 ml. de nata per muntar
3 cullerades de sucre
6 fulles de gelatina
un rajolí d’aigua

1 llima per decorar

Pel pa de pessic:
Batre els ous amb el sucre i la vainilla ensucrada fins que quedin blanquinosos i molt escumosos.
Afegir la farina tamisada i incorporar-la amb moviments suaus i envoltants per tal que no es perdi esponjositat.
Posar la massa ben estirada sobre paper vegetal en una safata del forn. Coure a 180ºC durant uns 10 minuts.

Per la crema de llima:
Posar l’aigua, el suc de llima i la ratlladura de llima al foc fins que bulli. Tapar i reservar uns minuts fora del foc.
Batre els ous amb el sucre i la Maizena.
Colar la infusió de llima i barrejar amb la mescla d’ous i Maizena.
Posar la barreja a escalfar sense deixar de remenar. Quan comenci a espessir, retirar del foc i dissoldre-hi la gelatina prèviament hidratada.
Abocar la crema en una plata i tapar amb film transparent. Deixar refredar.

Per la mousse:
Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda.
Muntar la nata amb el sucre i reservar.
Barrejar el Mascarpone amb les 2/3 parts de la crema de llima.
Dissoldre la gelatina prèviament hidratada en un rajolí d’aigua calenta i afegir-la a la barreja.
Incorporar la nata muntada amb moviments suaus.

Tallar un disc de la base de pa de pessic d’un diàmetre una mica inferior al del fons del motlle. Col·locar el disc al fons d’un motlle desmuntable, abocar la mousse de llima i Mascarpone i reservar a la nevera un mínim de 3 hores.
Cobrir amb la crema de llima reservada i tornar a posar a la nevera fins el moment de servir.
Decorar amb unes rodanxes de llima.

8 comentaris:

  1. Ostres!!!!! Mira que fa dies que estic pensant fer alguna cosa de llima amb aquesta caloreta i aquest pastís sembla molt refrescant: vaja que realment m'hi hauré de posar!!:)
    Una abraçada
    Dolors

    ResponElimina
  2. Mmmmm... només veur'l i ja m'imagino quin gust deu tenir. Boníssim i molt refrescant!!
    Ptons!!

    ResponElimina
  3. m'encanta el gust de la llima! quin resultat més bo, i que refrescant!

    ResponElimina
  4. Té molt bona pinta . De llima encara no n'he fet mai i ha de ser motl bó. T'ha quedat perfecte.
    Petons

    ResponElimina
  5. Un postre deliciós i molt refrescant!
    Una abraçada
    Nuri

    ResponElimina
  6. Fa una pinta boníssima!! un postre refrescant ideal per celebrar l'arribada de l'estiu!

    ResponElimina
  7. Ideal per la calor intensa i estèticament espectacular!

    ResponElimina
  8. Quina preciositat de pastís!!! I què refrescant ha de ser!!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina