diumenge, 5 de maig del 2013

Braç de xocolata i Mascarpone


En motiu de la celebració del dia de la mare he preparat aquest braç per regalar-li a la mama. Li he anat a portar aquest matí per felicitar-la i per tal que el pugui degustar en un dia tan assenyalat.
La mama és molt especial a l’hora de rebre regals i obsequis. No és gens expressiva per demostrar que els presents li han agradat... o no...
De manera que durant anys no hem sabut mai que regalar-li, ni si el que havíem triat realment era del seu gust.
La mama és una persona senzilla, de gustos molt personals i poc convencionals. És feliç podent anar al bosc a caçar espàrgols i bolets o al camp a buscar cargols. El que més li agrada és tenir els fills i els nets al seu voltant. Molts dissabtes deixa que els nets entrin a la seva habitació, juguin damunt el llit, els hi posa música i allà dins sembla una olla de grills... quin xivarri que munten... i la mama enmig de tots.
La mama és un puntal que sempre ha estat allà per ajudar-me i recolzar-me sempre que ho he necessitat. M’ho ha donat tot i no ha esperat res a canvi. Gràcies a la seva lluita i la seva força ens n’hem sortit.
Així que no cal esperar a un dia en concret de l’any per dir-t’ho, t’ho diré cada dia:
mama, t’estimo!!!

Ingredients:

Pel bescuit:
3 ous
100 gr. de sucre
100 gr. de farina
1 sobre de vainilla ensucrada

Pel farcit:
125 gr. de xocolata
120 gr. de sucre llustre
25 gr. de cacau en pols
un polsim de sal
45 gr. de mantega
125 gr. de formatge Mascarpone
90 gr. de nata fresca

Per decorar:
200 ml. de nata per muntar
4 culleres de postre de sucre
encenalls de xocolata

Pel bescuit:
Batre els ous amb el sucre i la vainilla ensucrada fins que quedin blanquinosos i molt escumosos.
Afegir la farina tamisada i incorporar-la amb moviments suaus i envoltants per tal que no es perdi esponjositat.
Posar la massa ben estirada sobre paper vegetal en una safata del forn. Coure a 180ºC durant uns 12 minuts.
Retirar el bescuit del forn, enrotllar-lo sobre si mateix i cobrir-lo amb un drap humit.
Deixar refredar.

Pel farcit:
Fondre la xocolata al bany Maria. Deixar refredar una mica i reservar.
Tamisar el sucre, el cacau i la sal.
Batre la mantega amb el formatge Mascarpone a temperatura ambient fins que quedi una mescla esponjosa. Afegir de mica en mica la barreja de sucre llustre i cacau batent fins que quedi integrat. Afegir la xocolata fosa i seguir batent. Incorporar la nata fresca i batre fins que quedi totalment integrada.

Quan el bescuit sigui fred repartir una capa del farcit de xocolata i Mascarpone sobre tota la superfície. Enrotllar-lo i tallar els dos extrems.
Reservar una estona a la nevera.

Muntar la nata amb el sucre i estendre una fina capa sobre el braç. Decorar amb encenalls de xocolata.
Reservar a la nevera i treure 15 minuts abans de servir.

La mama.
Foto del bloc Les Ninetes de l'Eva

14 comentaris:

  1. Un braç la mar de bonic.
    Feliç Dia de la Mare

    ResponElimina
  2. Una bona barreja d'exquisits ingredients ;)

    ResponElimina
  3. Noia aquest braç és un regal genial! Alegra la vist i estic segura que l'estómac! Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Per cert, ho oblidava, t'he escollit per un premi, si passes pel meu bloc ho veuràs!!! Una abraçada!

    ResponElimina
  5. UN braç precios !! Segur que a la teva mare encara que no ho hagi demostrat l'has fet molt feliç i més havent-lo fet tú.
    Petons

    ResponElimina
  6. T'ha quedat molt vistós!!! M'encanta!!! I que bo amb aquesta combianció d'ingredients!!! Segur que li ha agradat molt! ;)

    Me l'apunto, petons!

    ResponElimina
  7. estic convençuda que li ha agradat molt a la teva mare!!! té una pinta boníssima. petonets

    ResponElimina
  8. T'ha quedat un braç perfecte i ha d'estar boníssim!!
    Felicitats, tinc un detall per tu al meu blog!!

    ResponElimina
  9. Espectacular!!!!!!!!!! :) Xocolata i mascarpone... per morir-se!!!!!!!!
    Una abraçada

    www.bruixesalacuina.blogspot.ch

    ResponElimina
  10. Quin braç, senyora!!! Què bonic!!!! M'encanta!!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  11. Avui, que he anat a fer provisions de mascarpone, ja no tinc excusa per provar aquesta deliciosa recepta!

    ResponElimina
  12. Quina dedicatòria més bonica!!!
    Un dolç sempre és un bon regal. T'ha quedat deliciós i segur que fet amb tot el carinyo del món.
    Petonets

    ResponElimina
  13. FA molt bona pinta!! Perdona la meva ignorancia, quan dius nata fresca, a que etc refereixes?? A nata montada?? Nata x cuinar???

    ResponElimina
  14. La nata fresca és la crème fraîche, és diferent de la nata o la crema de llet. La pots trobar als supermercats a la zona de refrigerats on hi ha la mantega, la nata i la crema de llet.

    ResponElimina