dissabte, 30 de març del 2013

La Mona: Pastís de mousse de xocolata blanca amb Mascarpone


Aquí va la primera Mona d’aquest any.
Avui li regalaré al meu fillol Jepe aquesta Mona tota de xocolata blanca. Com que aquests dies tothom va una mica tip de dolços l’he fet en format mousse per que sigui una mica més lleugera. Espero que li agradi...

Ingredients:

Pel pa de pessic:
4 ous
100 gr. de sucre
75 gr. de farina
25 gr. de cacau en pols

Per la mousse:
500 ml. de nata per muntar
4 culleres soperes de sucre
250 gr. de Mascarpone
400 gr. de xocolata blanca
6 fulles de gelatina
4 culleres soperes de llet

Pel pa de pessic:
Separar les clares dels rovells. Muntar les clares a punt de neu amb 80 gr. de sucre. Blanquejar els rovells amb la resta del sucre. Barrejar suaument les clares i els rovells i afegir la farina i el cacau tamisats amb moviments envolvents per tal que no es perdi esponjositat.
Posar la massa ben estirada sobre paper vegetal en una safata del forn. Coure a 180ºC durant uns 12 minuts.

Per la mousse:
Muntar la nata amb el sucre i reservar a la nevera.
Fondre la xocolata blanca al bany Maria i reservar.
Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda.
En un cassó escalfar a foc molt lent la llet i dissoldre-hi la gelatina. Afegir el Mascarpone i remenar fins que quedi una crema homogènia. Retirar del foc, afegir la xocolata blanca fosa i remenar fins incorporar totalment. Abocar la mescla en un bol gran i anar afegint a cullerades la nata muntada. Amb una llengua pastissera i molta suavitat anar incorporant la nata a la barreja de xocolata fins que quedi una mousse homogènia.

Tallar un disc de la base de pa de pessic d’un diàmetre una mica inferior al del fons del motlle. Col·locar el disc al fons d’un motlle desmuntable, abocar la mousse de xocolata i reservar a la nevera un mínim de 3 hores.
Decorar la superfície del pastís amb encenalls de xocolata blanca i ous petits també de xocolata blanca.

Els reptes de l’Annie: Tots a fer la “Mona”.
Aprofitaré per enviar la foto a l’Annie per que la pugui incloure al recull de Mones en la categoria de fetes per grans.


6 comentaris:

  1. Aquesta mona ho té tot!!! Bonica, divertida però elegant i amb un pinta de ser més que bona!!! Vaja, una mona 10!!! Una abraçada!!!

    ResponElimina
  2. T'ha quedat preciosa !! .Jo encara no sé de que la faré aquesta any .......a veure si hem decideixo.
    Pertons

    ResponElimina
  3. Carme. Ja u crec que li agradara t'ha quedat molt bonica.

    ResponElimina
  4. Quina mona més mona t'ha quedat!jeje!!
    A més, ha d'estar molt bona!
    ptns!!

    ResponElimina
  5. Aquesta mona desprèn tranquil·litat, suavitat, dolçor,.....quina preciositat!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  6. Ohhhh!!! Però si és la delicadesa feta Mona!!! Preciosa!!! I deliciosa, a casa volaria amb els fans que tinc a la xocolata blanca. M'enduc la recepta....
    Moltes gràcies per participar
    Annie i Catieu

    ResponElimina