divendres, 28 de març de 2014

Risotto d’hortalisses i xampinyons

Ingredients:

1 ceba
1 carbassó
1 albergínia
1 pebrot vermell petit
300 gr. de xampinyons
400 gr. d’arròs bomba
1,150 l. d’aigua
250 ml. de llet
Oli d’oliva, sal i pebre
1 cullerada sopera de mantega
Formatge Grana Padano ratllat

En una cassola, daurar la ceba tallada a daus petits en l’oli d’oliva. Afegir el carbassó, l’albergínia i el pebrot tallats a daus petits. Quan les hortalisses siguin cuites, incorporar els xampinyons tallats a quarts. Posar-hi un polsim de sal i de pebre.
Afegir l’arròs i daurar durant un minut sense deixar de remenar. Anar incorporant una barreja calenta d’aigua i llet a mida que l’arròs se la vagi bevent, sense deixar de remenar. Coure durant uns 18 minuts.
Un cop cuit, retirar del foc, afegir la mantega i el formatge ratllat i remenar per tal que quedin ben integrats.


Memòries d'una cuinera: Arròs.
Per fer el plat més lleuger, utilitzar només aigua en la cocció de l'arròs i no afegir la mantega al final. També quedarà molt bo i cremós però sense tantes calories.

6 comentaris:

  1. Tiene un aspecto muy bueno me encanta su preparación cremosa,abrazos:)

    ResponSuprimeix
  2. Un risotto fantàstic pel Memòries arrosser d'aquest mes! Petons!

    ResponSuprimeix
  3. Molt fàcil i molt bo!!! El gustet dels xampinyons m'encanta!!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponSuprimeix
  4. Carme, es veu súper cremós!! Quina delícia d'arròs, segur!

    ResponSuprimeix
  5. Amb el fred que fa encara que tingui calories...
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponSuprimeix
  6. quina presentació més maca Carme! així dona gust menjar un bon plat de rissotto. Moltíssimes gràcies per participar. Petonets

    ResponSuprimeix