dilluns, 20 d’octubre del 2014

Coca de carbassa


Seguint amb les receptes de carbassa, aquestes van ser les postres del dinar de dissabte. Va quedar una coca molt flonja i amb un color molt atractiu.
Aquest cop vaig utilitzar un mètode més ràpid de cocció per la carbassa, el microones, que també ha donat molt bon resultat.

Ingredients:

200 gr. de carbassa cuita
3 ous
200 gr. de sucre
200 gr. de farina
100 gr. d’oli de gira-sol
1 cullereta de llevat
1 sobre de gasificant
1 sobre d’acidulant

Per decorar:
1 cullerada de sucre
Un polsim de canyella en pols

Pelar i retirar les llavors d’un tros de carbassa de 450 gr. aproximadament. Tallar a daus. Posar en un bol tapat amb film transparent i coure al microones a màxima potència durant 15 minuts.
Un cop cuita la carbassa, aixafar-la una mica amb una forquilla i posar-la en un colador per tal d’extreure l’excés d’aigua.
Un cop colada, triturar-la amb el turmix.

Batre els ous amb el sucre fins que doblin el volum i quedin escumosos. Afegir l’oli i batre amb suavitat fins que quedi integrat.
Afegir el puré de carbassa i remenar amb suavitat per tal que quedi una mescla homogènia.
Incorporar la farina, el llevat i els sobres de gasificant i acidulant prèviament tamisats. Acabar de barrejar amb una llengua pastissera fins que la mescla sigui homogènia i no tingui grumolls.
Abocar la massa en un motlle untat amb mantega i lleugerament enfarinat.
Repartir al damunt el sucre barrejat amb la canyella.
Coure al forn a 180ºC durant 30 minuts.
Un cop cuita, deixar refredar la coca sobre una reixa.

5 comentaris:

  1. Bona idea fer la carbassa al microones ;) i el resultat d'aquesta coca es veu deliciós, quina textura! Amb una tassa de cafè... boníssim!!

    Un petonet!

    ResponElimina
  2. Acabo de coure carbassa per fer-la servir en rebosteria...en volia fer bunyols...però aquesta coca teva m'està temptant...!!!! Petons!

    ResponElimina
  3. Adoro els dolços de carbassa, t'ha quedat amb un color tan maco, que bona ha de ser!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  4. quin color més bonic que ha quedat... i super esponjós!
    Sóc fan de totes les receptes amb carbassa, així que aquesta m'encanta!
    Bon truc fer la carbassa al micrrones. Jo la faig al forn, tallada per la meitat, amb pells i llavors sencers. Un cop cuita es pela amb els dits molt fàcilment.

    ResponElimina